Ahmet Ümit’in Yeni Romanı Kayıp Tanrılar Ülkesi Konusu
Yazmış olduğu polisiye romanlarla edebiyatımızda bu türde eser veren en önemli isimler arasına adını yazdıran Ahmet Ümit ‘in yeni romanı Kayıp Tanrılar Ülkesi Yapı Kredi Yayınları etiketiyle çıktı !
Yeni romanı Kayıp Tanrılar Ülkesi’nde de polisiyeden uzaklaşamayan yazar buna ek olarak arkeoloji ve mitolojiye de eserinde yer veriyor. Dünyada 30’dan fazla dile eserleri tercüme edilen yazar bu durumu bir bölge ya da toplumdan öte insanı anlatmasına bağlıyor. Çünkü insan dünyanın her yerinde insan. Kayıp Tanrılar Ülkesi’nde de Berlin Polis Teşkilatında çalışan ve işi dışında ırkçı şahsiyetlerle uğraşan kahramanın önce insan olma duygusunu ele alıyor Ahmet Ümit.
Kayıp Tanrılar Ülkesi Arka Kapak
Ahmet Ümit’ten polisiyeyi arkeoloji ve mitolojiyle harmanlayan usta işi bir roman.
Berlin Emniyet Müdürlüğü’nün cevval başkomiseri Yıldız Karasu ve yardımcısı Tobias Becker, göçmenlerin, işgal evlerinin ve sokak sanatçılarının renklendirdiği Berlin sokaklarından Bergama’ya uzanan bir macerada, hayatı ve insanları yok etmeye muktedir sırların peşinde bir seri cinayetler dizisini çözmeye çalışıyor. Soruşturmanın Türkiye ayağında sürpriz bir ismin olaya dahil olmasıyla heyecanın dozu gitgide artıyor.
Kayıp Tanrılar Ülkesi, Zeus Altarı ve Pergamon Tapınağı’nın gölgesinde mitlere günümüzde yeniden hayat verirken, suçun çağlar ve kültürler boyu değişmeyen doğasını bir tokat gibi yüzümüze çarpıyor.
“O yüzden unuttuk dediğiniz yerden başlayacağım. Unutmanın bedelini ödeyecek unutanlar. Cezaların en şiddetlisiyle ödüllendirilecek saygısızlık yapanlar, kalbi yerinden çıkarılacak beni kalbinden çıkaranların, yüzlerinin derisi yüzülecek benden yüz çevirenlerin…”