içinde

Sizce Bu Resimde Kaç Adet Maske Var ?

Tam 24 tane maskenin yer aldığı bu resimdeki tüm maskeleri muhtemelen göremeyeceksiniz. Bunun nedeni görüş alanımızdaki her şeyi aslında görmememiz. Beynimiz buna yasak koyuyor.

New York’taki SUNY Downstate Tıp Merkezi’nden bir sinirbilimci olan Susana Martinez-Conde’ in yaptığı çalışmalara göre , zihinlerimizin ancak aynı anda bu kadar çok şeye odaklanabileceğini söylüyor. Görsel kortekslerimizdeki nöronlar sınırlı bant genişliğine sahiptir. Her şeyi almaya teşebbüs ederlerse, ölüm kalım ayrıntılarını seçmekte zorlanırdık. Böylece beyin, ilgisiz nesneleri filtreleyerek vizyonumuzu yönlendirir.

Karşıdan karşıya geçiyorsak, mesela mavi kuş veya yürüyüşe çıkan dost bir komşunun aksine, bize doğru hızlanan bir arabaya geçmek için sinyaller gönderir. Bazı şeyleri gözden kaçırabiliriz, ama en azından hikayeyi anlatmak için yaşayacağız. Bu bulmacayı çözmek için, dikkatinizi her seferinde küçük bir bölüme odaklayın – aksi takdirde kafanız resmin en büyük kısımlarına kilitlenir ve diğer her şeyi bulanıklaştırır.

  • Soru /

    Bu resimde tam 24 maske var hepsini bulabilir misiniz ?

    • cevap

Bildiri

Ne düşünüyorsun?

Cemal Süreya Uzaktan Seviyorum Seni

Windows 10 Android Uygulamalara Kapı Açıyor !