WordPress’e Instagram Benzeri Story Widget Ekleme
Storywidget.com tarafından geliştirilen ve WordPress dahil tüm sistemler için uyumlu olan İnstagram benzeri Story Widget’leri denediniz mi ? Aylık 50.000 gösterim gibi oldukça fazla bir sayıya kadar ücretsiz bir şekilde hizmet veren storywidgeti gelin yakından tanıyalım.
Instagram Story Widget tarzında WordPress için çeşitli eklentiler bulunsa da kullanışlı ve ücretsiz olan bir eklenti henüz mevcut değildi maalesef. Ta ki storywidget.com hayatımıza girene kadar. Üstelik WordPress için bir eklentinin dahi site hızına olumsuz etkisini bilenler için tanıtımını yapacağımız bu sistem sadece birkaç satır koddan ibaret. O zaman başlayalım :
Öncelikle storywidget.com ‘a girerek üstteki görselde yer alan sayfa ile karşılaşıyoruz. “CREATE A FREE ACCOUNT” seçeneğini tıklayarak ücretsiz bir şekilde sisteme üye oluyoruz.
Daha sonra üye bilgilerimizle sisteme giriş yapıyoruz. Sisteme giriş yaptığımızda aşağıdaki ekranda yer alan sayfa bizi karşılıyor.
Bu sayfa bir adet Demo Story Widget örneği ile karşılaşıyoruz. Bizim Yapmamış gereken şey ise sağ üst köşede mavi renkli “Create Widget” seçeneğini tıklamak. Burayı tıkladığımızda kendi widgetimizi oluşturacağımız sayfa açılacak.
Create Widget sekmesini tıkladığımızda görseldeki sayfa bizi karşılıyor. Burayı kısaca tanıtmak gerekirse ilk dikkat çekici özelliğin kırmızı ile işaretlediğimiz alanda yer alan “Type” alanı ! Resimde de görüldüğü üzer Story Widget bize storylerimizi oluşturmak için 3 farklı seçenek sunuyor.
1.si ; Regular Stories adıyla anılan klasik widget. Örnek verecek olursak bu seçenek ile her kategori için bir tane story oluşturabilirz. Örneğin, teknoloji adında bir kategorimiz var ve bu kategoriye bir story ekleyebiliyoruz.
2.si Group Stories adıyla anılan ve adından da belli olan widget şekli. Regular Stories Widget’e göre bu widgette gruplar oluşturarak bir kategoriye birden fazla story ekleyebiliyoruz. Örneğin, teknoloji adında bir kategorimiz var ve bu kategoriye 5 farklı story ekleyebiliyoruz. Daha sonra oyun adında başka bir kategori açarak buna da 5 ya da 6 tane story koyabiliyoruz.
3.sü Menu Stories bu story tipi ise hikayeden çok menü işlevi gören bir story tipi.
İstediğimiz tipte Stories seçtikten sonra gerekli düzenlemeleri sitemize göre yapıp yine sağ üst kısımda yer alan “Save” butonunu tıklayarak kaydediyoruz.
Gerekli düzenlemeleri tamamlayıp “Save” diyerek kaydettikten sonra bize sitemize eklememiz gereken kod veriliyor. Tema dosyalarınızın yer aldığı <body…</body> etiketleri arasına verilen kodu tam olarak sitenin neresinde görünmesini istiyorsanız ekliyorsunuz. Hiçbir eklentiye gerek kalmadan WordPress sitemiz Story Widget’e kavuşuyor.
<script id=”sw-script” async src=”https://js.storywidget.com/story.js” data-swid=”fd2ac00f-4337-4a90-92f1-5d04e310964b”></script>
Sitemizde yer kaplayan kod ise sadece yukarıda gözüken bir script’ten ibaret. Üstelik bu script birçok cache eklentisi ile uyumlu. Yani herhangi bir hataya yol açmıyor.
Story Widget İstatistik
Story Widget sitesinin bir güzel yanı da storylerimizi kim hangi ülkeden hangi şehirden kaç kere görüntülemiş, kaç kere hangi hikayeyi tıklamış ya da hikayeyi görüp içeriğe tıklamadan geçmiş bunların istatistiğini tutması.
Bizzat sitemde kullandığım bu widget Story Instagram benzeri bir özelliğe sahip olması yanı sıra her türlü destek talebinizi de anında yanıtlayan güler yüzlü destek ekibine sahip.