içinde ,

Edouard Louis Kimdir ?

Edouard Louis Kimdir ?

Edouard Louis Kimdir ? 30 Ekim 1992 tarihinde Fransa’nın  Picardie kentinde doğan Edouard Louis, işçi sınıfına mensup bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gözlerini açmıştır. Ailesinde daha önce üniversite eğitimi almış hiç kimse olmayan Louis, École Normale Supérieure üniversitesine giderek kendinden sonra gelen akraba ve kuzenleri için bir idol olmuştur. Üniversite eğitimini siyasal bilimler üzerine yüksek lisans yaparak devam ettiren Edouard Louis, 2014 yılında büyük yankı uyandıran ve edebiyat dünyasına genç yaşda adını yazdırmasına neden olacak olan romanı En Finir Avec Eddy Bellegueule’ü (Eddy’nin Sonu) kaleme almıştır.

En Finir Avec Eddy Bellegueule’ü (Eddy’nin Sonu) ile bir anda dikkatleri üzerine çeken Edouard Louis, 2016 yılında Histoire de la Violence’ı (Şiddetin Tarihi) yazdı. 2018 yılında yazdığı ve 2020 yılında dilimize de çevrilen Who Killed My Father (Babamı Kim Öldürdü ?) adlı kitabı ile adını ülkemizde de duyurmayı başarmıştır.

Homofobikliği, ırkçılığı, egemenlerin zorbalığını, işçi sınıfını ve sosyal eşitsizliği odağına alan kitapları yirmiden fazla dile çevrildi. Günümüzün en etkili genç yazarlarından biri olarak gösterilen yazar, Fransa’da başgösren Sarı Yelekliler hareketinde en ön saflarda yer aldı.

Bildiri

Ne düşünüyorsun?

Babamı Kim Öldürdü ? Kitap İnceleme

Vasiyet