içinde

2020 Kurban Bayramı Tarihi Hangi Gün

2020 Kurban Bayramı Tarihi Hangi Gün

Koronavirüsün tüm dünyada etkisini mayıs ayında da sürdürmesi müslümanların Ramazan ayını ve ramazan bayramını buruk geçirmesine neden olmuştu. Özellikle Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ve bayram namazının kılınamaması birçok kesimde hüzne neden olduğu gibi geçmiş bayramlarda söylenen “nerde o bayramlar” deyimi ilkkez yerini bulmuştu.

Ülkemizde Koronavirüsün etkisini yitirmeye başlamasıyla birlikte 1 Haziran tarihinden itibaren normalleşme sürecinin başlayacağının duyurulması birçok kişide 2020 kurban bayramı tarihi hangi güne denk geliyor sorusunu sormaya yöneltti.

2020 Kurban Bayramı Tarihi Temmuz’un Sonunda

Kısıtlamaların büyük ölçüde sona ereceği tarih olan 1 Haziran’da virüsün yayılma hızında herhangi bir problem yaşanmazsa kurban bayramına müslümanlar daha huzurlu girmeyi planlıyor. Bu sebeple Kurban bayramı tarihi merak ediliyor.

Uzun yasaklardan bunalan birçok kesimde daha önceki dini bayramlarda yaşandığı gibi bu bayramda da tatilin 9 güne çıkıp çıkmayacağını araştırıyor. Ancak Bayramın hafta sonuna denk gelmesi ve bayramın son gününün Pazartesi olan hafta başına denk gelmesi 9 günlük tatil süresinin olma ihtimalini düşürüyor.

Bu yıl Kurban Bayramı Arifesi 30 Temmuz 2020 Perşembe ,

Kurban Bayramı 1. Günü  31 Temmuz 2020  Cuma ,

Kurban Bayramı 2. Günü 01 Ağustos 2020 C.Ertesi ,

Kurban Bayramı 3. Günü 02 Ağustos 2020 Pazar

Kurban Bayramı 4. Günü 03 Ağustos 2020 P.ertesi gününe denk geliyor.

Bildiri

Ne düşünüyorsun?

Turgut Uyar Denge

Ösym Giriş Belgesi Nasıl Alınır?